Tudásbázis
Rendszergazdai jog és Csatolt hálózati meghajtó összeférehetetlensége
Létrehozó: Kiss Zoltán on 2017.06.01. 10:18

A Windows 7-es és afölötti verziójú op. rendszereken külön válik a normál felhasználó és rendszergazda (más néven adminisztrátor)

A rendszergazdának sokkal több joga van és sokkal több mindent tud megtenni, mint egy normál felhasználó.

Ez alól van kivétel, jelen esetben a csatolt hálózati meghajtók. Míg az egyszerű felhasználók használhatják a F:\ - X:\ elnevezéses meghajtókat, addig a rendszergazdák elveszítik ezt a jogot. (Ennek biztonság technikai okai vannak, például egy fertőzött rendszergazda pillanatok alatt tovább fertőzhetne egy egész hálózatot.)

Azok a programok amelyek parancsikonja jobb alsó sarkában egy kis kék-sárga pajzs van (ilyen a babér 2017 ikon is) rendszergazda módban futnak.

A BaBér program 2014-től automatikusan rendszergazdai joggal futtatjuk. Ezért az olyan fájl művelet esetében, ahol csatolt meghajtó szerepel a program hibaüzenettel el fog szállni.

Abban az esetben ha a fájlt \\gépnév\megosztás\alkönyvtár\fájlnév.ext adják meg  X:\alkönyvtár\fájlnév.ext forma helyett ez a hiba nem fog előfordulni.

Az hogy az X:\ meghajtó milyen gépnév\megosztást takar arra a Fájlkezelőben a Hálózati helyek résznél lehet megnézni.

Esetleg parancssorban (Windows + R gomb azután CMD + Enter) a
net use
parancs beírásával írja ki.

 

A képen látható hogy egy rendszergazdai joggal és anélkül elindított parancssor. Mint látszik a rendszergazdánál hibát jelez.

(1 szavazatok)
A cikk hasznos volt.
A cikk nem segített.

Megjegyzés (2)
Zoltan KISS
2017.06.02. 18:05
összeférehetetlensége hiba
Az hogy az X:\ meghajtó milyen gépnév\megosztást takar arra a Fájlkezelőben a Hálózati hiba
csatolt kép hiányzik
LesLell
2019.03.24. 18:07
Secure Ordering Progesterone Menopause Internet In Us <a href=http://buycial.com>cialis prices</a> Viagra Generika Aus Der Apotheke Priligy Furiex On Line Us Pharmacy
Új megjegyzés küldése
 
 
Teljes név:
Email:
Megjegyzés:
CAPTCHA ellenőrzés 
 
Kérem írja be azt a szöveget, amit a képen lát. Ez az automatizált regisztrálás és adatbevitel kivédése miatt szükséges.

Help Desk Software by Kayako Fusion